thumbnail_programfoto Giardino Musicale
Stichting EXPO presenteert baroktrio Giardino Musicale; O Nederland
zondag 28 februari 2021, aanvang 11.30 uur, entree € 8.00 (inclusief koffie, thee, fris in de pauze)

Giardino Musicale

Klavecimbelklanken in de kerkzaal? Dat gaat gebeuren bij het concert dat het internationaal bekende baroktrio Giardino Musicale gaat geven in de voormalige abdij Koningsoord.

Al vanaf de Middeleeuwen kende Nederland een rijke muzikale traditie, zowel in adellijke kringen als in meer volkse sfeer.

In “O Nederland” laat dit baroktrio u kennis maken met verschillende vrijwel onbekende Nederlandse componisten uit de barokperiode. Want buiten Sweelinck prijken er geen bekende namen op het programma.

Het concert wordt uitgevoerd met authentieke barokinstrumenten. De leden geven mondelinge toelichting met achtergrondverhalen en theaterelementen. Deze mix van deskundigheid en speelsheid zal iedere bezoeker bekoren. Een zeer bijzonder concert dus.

Giardino Musicale bestaat uit:

Eva Harmuthova blokfluit, barokhobo
Elske Tinbergen cello, violoncello piccolo