thumbnail_Grupo Del Sur-35-fotograaf Dina Furrer- van Vlimmeren
EXPO-TOPconcert GRUPO DEL SUR, PIAZZOLLA
zondag 13 september 2020 11.30 uur € 8,00 (incl koffie.thee in de pauze)

GRUPO DEL SUR, PIAZZOLLA

Ons eerste TOP-concert speelt zich af in Zuid-Amerikaanse sfeer. GRUPO DEL SUR is daarvan de vertolker bij uitstek. Het concert staat in het teken van Piazzolla. Deze Argentijnse tanquero, bandoneonist en componist is de grote vernieuwer van de legendarische Argentijnse dans: de tango.

Hij verwerkte na gedegen studie klassieke muziek en jazz, experimenteerde met andere bezettingen dan het klassieke orquesta tipica en componeerde talrijke nieuwe stukken waarvan er verschillende wereldberoemd werden. De TOPman van de tango dus.

Grupo del Sur laat tijdens dit concert een aantal van zijn werken horen, maar speelt ook composities van voorgangers en volgelingen. In 2021 herdenken we dat Piazzolla 100 jaar geleden geboren werd.

Grupo del Sur bestaat uit:
Matías Pedrana – bandoneon
Anne-Marie van de Grint – viool